Свет

Сијарто: Никад ближе новом светском рату

Главна ствар на којој треба да инсистирамо је да НАТО не буде страна у сукобу, не шаље оружје и да чини све што може да не дође до директне конфронтације Алијансе и Русије, нагласио је мађарски министар спољних послова
Сијарто: Никад ближе новом светском ратуwww.globallookpress.com © © Attila Volgyi

Државе чланице НАТО-а увелико шаљу оружје Кијеву и нема назнака да ће престати с тим или барем застати, али Алијанса мора да избегне директну конфронтацију с Русијом, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

После говора на састанку министара спољних послова НАТО земаља мађарски званичник је рекао да "не би било претерано рећи да никада нисмо били ближе новом светском рату него што смо сада", пренеле су "РИА Новости".

Он је нагласио да је врло важно да слање оружја Украјини, што већ чини огромна већина чланица НАТО-а, не пређе на ниво "Алијансе.

"Главна ствар на којој треба да инсистирамо је да НАТО не буде страна у сукобу, да не шаље оружје и да чини све што може да не дође до директне конфронтације Алијансе и Русије. Видимо да су чланице НАТО-а индивидуално већ отишле предалеко у томе и из њихових говора види се да не желе да промене ту политику", изјавио је Сијарто новинарима после првог дана састанка министара спољних послова НАТО.

image