Свет

Суд одлучио: Порно глумица да плати Трампу више од 120.000 долара

Девети окружни апелациони суд наложио је Данијелсовој да плати Трампу адвокатске трошкове због тужбе за клевету коју је против њега поднела 2018.
Суд одлучио: Порно глумица да плати Трампу више од 120.000 долара© Tanjug/Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool

Бивши амерички председник Доналд Трамп добио је око 121.972 долара адвокатске накнаде од звезде филмова за одрасле Сторми Данијелс само неколико сати након што се појавио на суду у вези са тајним исплатама новца глумици током председничке кампање 2016.

Девети окружни апелациони суд наложио је Данијелсовој да плати Трампу за адвокатске трошкове настале током тужбе за клевету коју је против њега поднела 2018, објавио је "Хил".

Тужба, која је одбачена касније те године, заснована је на Трамповом твиту који сугерише да је Данијелсова лагала да јој је непознати мушкарац претио 2011. у вези са наводном афером коју је имала са бившим председником.

Суд је одлучио да су накнаде које је Трамп тражио биле разумне, што је правни тим глумице оспоравао, наводи се у судским документима.

Данијелсoвoj, чије је право име Стефани Клифорд, наложено је да плати Трампове правне трошкове када је случај одбачен. Данијелсова је потом уложила жалбу Врховном суду, који је прошле године одбио да се тиме бави.

Данијелсова је раније рекла да ће "отићи у затвор" пре него што ће исплатити било какав новац бившем председнику.

"Ићи ћу у затвор пре него што ћу платити чак и пени", рекла је након што је савезни апелациони суд прошле године потврдио одлуку којом јој је наложено да плати Трампу 300.000 долара адвокатских трошкова.

Трампов син Доналд Трамп млађи објавио је у уторак на Твитеру да је ова сума само део од отприлике 500.000 долара које Данијелсова већ дугује Доналду Трампу.

Адвокат Хармет Дилион, који води једну од адвокатских канцеларија која је заступала Трампа у случају клевете, честитао је Трампу преко Твитера.

"Честитам председнику Трампу на овој коначној победи адвоката у његову корист", навео је Дилион. "Заједно, наша фирма је добила више од 600.000 долара на име адвокатских накнада у његову корист у бесмисленој парници коју је покренула Сторми Данијелс".

Трамп се у уторак изјаснио да није крив по 34 тачке оптужнице, укључујући фалсификовање пословних записа у вези са исплатама Данијелсовој уочи председничких избора 2016. како би је спречио да разговара о наводној афери са Трампом.

image
VV inauguration
banner