Свет

Си Ђинпинг предложио: Војска да се припрема за реалан сукоб

Према речима кинексог лидера, неопходно је да се истраживања у војној области константо допуњавају и да се ажурирају тактике и методе обуке војске
Си Ђинпинг предложио: Војска да се припрема за реалан сукобwww.globallookpress.com © Li Gang

Кинески председник Си Ђинпинг је информисао представнике Народноослободилачке армије Кине о потреби да се убрзају припреме за реална борбена дејства, преноси кинеска централна телевизија.

Ђинпинг је овај предлог изнео током инспекције јужне зоне борбене команде.

"Неопходно је појачати припреме за праву борбу и интензивирати обуку војске", рекао је кинески председник.

Такође је, како преноси ТАСС, истакао да је од велике важности да се истраживања у војној области константо допуњавају и да се ажурирају тактике и методе обуке војске.

Кинеско министарство спољних послова одбацило је тврдње да су војне вежбе у водама око Тајвана организоване због посете председнице Цаи Инг-вен Америци и оценило као "апсурдну" идеју да оне представљају претњу за Тајпеј.

Права опасност за мир у региону долази од "сепаратистичких активности" људи који подржавају идеју независности Тајвана, истакаo је портпарол кинеског министарства спољних послова Венбин Ванг.

Ситуацију у региону често компликује пролазак америчких ратних бродова, који, према мишљењу кинеског министарства спољних послова, крше међународно право и подривају суверенитет и безбедност Кине. Упркос протестима Пекинга, званични Вашингтон је изјавио да ће САД "лебдети и летети" где год то међународно право дозвољава.

image