Свет

Анкара демантовала гласине да је Ердоган имао инфаркт

На званичном Твитер налогу турског председника пише да се нада да ће унапред заказан програм моћи да настави сутра
Анкара демантовала гласине да је Ердоган имао инфаркт© Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Центар за борбу против дезинформација администрације турског председника Реџепа Тајипа Ердогана демантовао је гласине да је лидер државе доживео срчани удар.

"Нису тачне вести на друштвеним мрежама о томе да је председник Ердоган наводно доживео срчани удар и да је хоспитализован", саопштио је Центар за борбу против дезинформација на Твитеру.

Истовремено, потпредседник Турске Фуат Октај саопштио је да је здравствено стање турског лидера добро.

Говорећи у Ердоганово име у граду Кирикале, Октај је објаснио да је председник "требало само да направи кратку паузу да би сутра могао да ради много брже, динамичније, са више ентузијазма, да ради неуморно".

Кабинет председника Турске отказао је за данас планиране предизборне активности из здравствених разлога, након што су потврдили да је интервју са Ердоганом који је емитован уживо накратко прекинут, због "стомачних проблема шефа државе".

"Данас ћу се одмарати код куће, по савету лекара", написао је Ердоган на Твитеру.

Он је такође навео да није у могућности да учествује на догађајима који су заказани за среду у три града, рекавши да ће уместо њих бити потпредседник Фуат Октај.

Ердоган је обећао да ће се вратити свом уобичајеном распореду у четвртак. Како је објавила турска телевизија Ал Хабер, Ердоган ће на догађајима заказаним за сутра учествовати онлајн. У питању је церемонија у нуклеарној електрани Акују у Мерсину, а Ердоган ће се обратити у видео формату, објавиле су "РИА Новости".

Ердоган је рекао да му је интензивна предизборна кампања изазвала стомачне проблеме, након што се синоћ после неколико минута вратио на наставак интервјуа на Каналу 7 да би одговорио на још једно питање, објавио је "Блумберг".

Иначе, у Турској се 14. маја одржавају парламентарни и председнички избор.

image