Свет

Не предаје се: Ердоган, упркос прехлади, данас са Путином отвара прву нуклеарку у Турској

Председник Турске данас ће путем видео-линка учествовати у церемонији пуштања нуклеарног горива у нуклеарну електрану Акуја, у којој ће учествовати и руски председник Владимир Путин
Не предаје се: Ердоган, упркос прехлади, данас са Путином отвара прву нуклеарку у Турскојwww.globallookpress.com © Turkish Presidency

Иако је турском председнику Тајипу Ердогану у уторак, током гостовања на Улка ТВ нагло позлило, због чега је емисија прекинута, он ће данас учествовати у церемонији испоруке нуклеарног горива нуклеарној електрани Акуја у Туској, у којој ће учешће узети и руски председник Владимир Путин, обојица путем видео-линка.

Нуклеарка Акуја ће бити прва нуклеарна електрана у Турској. Споразум између Владе Руске Федерације и Владе Турске о сарадњи у изградњи и раду нуклеарне електране потписан је 12. маја 2010. године.

Најближи сарадници турског председника Тајипа Ердогана предлагали су му да, због прехладе, откаже сва гостовања на локалним ТВ каналима, заказана за уторак, али он је инсистирао, с обзиром да је већ "дао реч", пренео је лист "Хуријет".

Након прекида програма у уторак, Ердоган се огласио и рекао да има стомачни грип и да ће тог дана одложити све обавезе и остати код куће. Међутим, турски председник је и у среду, по препоруци лекара, пропустио заказане догађаје, иако је у току предизборна кампања.

Центар за борбу против дезинформација при администрацији председника Турске раније је демантовао извештаје да је Ердоган доживео срчани удар. 

image