Русија

Захарова: За све што ради кијевски режим одговорни су Вашингтон и Лондон

Западне земље су уништиле легитимну власт у Украјини, поставиле авантуристе и разбојнике на чело, обезбедиле им новац и оружје, инспирисале осећај апсолутне попустљивости и некажњивости, каже портпаролка руског МСП
Захарова: За све што ради кијевски режим одговорни су Вашингтон и Лондонwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова реаговала је на напад на Кремљ, рекавши да су Вашингтон, Лондон и земље НАТО-а одговорни за све поступке кијевског режима.

"За све што кијевски режим ради првенствено су одговорни Вашингтон, Лондон и уопште кустоси НАТО-а", написала је Захарова на Телеграму.

Она је нагласила да су западне земље "уништиле легитимну власт у Украјини, поставиле авантуристе и разбојнике на чело, обезбедиле им новац и оружје, инспирисале осећај апсолутне попустљивости и некажњивости и обезбедиле политичко покриће.

Подсетимо, украјинске снаге су раније дроновима напале председничку резиденцију у Кремљу. Како су пренели медији, руске војне и обавештајне агенције онеспособиле су два дрона, а повређених није било. 

Председник Русије је добро и он данас нормално наставља са својим раније планираним дневним активностима, навели су у Кремљу.

Реч је о планираној терористичкој акцији и атентату уочи велике параде 9. маја, посвећене победи током Другог светског рата, саопштили су из Москве. У саопштењу се додаје да Русија задржава право да узврати "било где и кад год сматра потребним" као одговор на напад дроном на резиденцију председника Владимира Путина.

image