Свет

Инцидент у Анкари: Украјински делегат ударио руског делегата (ВИДЕО)

Украјинац Олександр Мариковски је ударио у лице руског делегата након што му је украјинска застава отета, док је покушавао да се убаци у кадар током видео обраћања главног руског делегата у Анкари
Инцидент у Анкари: Украјински делегат ударио руског делегата (ВИДЕО)Getty © Chris McGrath

Украјински делегат ударио је у лице једног руског делегата током скупа црноморских држава у главном граду Турске, Анкари, након што му је украјинска застава отета док је покушавао да се убаци у кадар током видео обраћања главног руског делегата у Анкари, јавља Ројтерс.

Украјинац Олександр Мариковски објавио је на Фејсбуку видео-снимак како удара Руса и враћа плаво-жуту заставу.

Инцидент се догодио у ходнику парламентарне зграде, где се у четвртак одржавала скупштина Црноморске економске сарадње (БСЕЦ).

Пре тог инцидента, неки украјински делегати покошкали су се са припадницима обезбеђења који су покушали да их удаље док су протестовали, узвикујући и носећи своје заставе поред главног руског делегата, који је покушао да се обрати скупштини, додаје британска новинска агенција.

Фотографије инцидента постављене су на сајту турског парламента, а Мустафа Шентоп, председник народне скупштине Турске, осудио је инцидент.

"Осуђујем овакво понашање које ремети мирољубиву атмосферу коју Турска покушава да успостави", навео је Шентоп.

На БСЕЦ скупу су биле делегације из 13 земаља.

image