Свет

Европска породична идила: Пољски министар правде назвао Шолца идиотом (ВИДЕО)

Збигњев Зиобро упоредио је немачког канцелара Олафа Шолца са Јозефом Гебелсом, коментаришући његову изјаву да су се "Немачка и цео свет пре 78 година ослободили тираније националсоцијализма"
Европска породична идила: Пољски министар правде назвао Шолца идиотом (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Michael Kappeler/dpa

Пољски министар правде Збигњев Зиобро упоредио је немачког канцелара Олафа Шолца са Јозефом Гебелсом, шефом нацистичког министарства за пропаганду, и назвао га идиотом.

Зиобро је ово изјавио на конференцији за новинаре, коментаришући Шолцов пост на Твитеру о завршетку Другог светског рата.

Наиме, Шолц је изјавио да су се Немачка и цео свет пре 78 година "ослободили тираније националсоцијализма".

"Увек ћемо бити захвални на томе. 8. мај нас подсећа да наша демократска владавина права није нешто што се подразумева. Морамо да је штитимо и бранимо сваки дан", казао је Шолц.

Заузврат, Зиобро је нагласио да је немачки канцелар "прешао границу апсурда, лажи и увреда на рачун стварних жртава Другог светског рата" и да "следи традицију Јозефа Гебелса".

"Могли би се запитати да ли је канцелар Шолц идиот или манипулатор. Преварант који на овај начин фалсификује историју и покушава да је препише", казао је.

image