Свет

Кина позвала на хитно политичко решење кризе у Украјини

Треба да створимо услове за преговоре, а не да доливамо уље на ватру сукоба да бисмо га искористили, као што то раде неке земље, поручио је стални представник Кине при УН
Кина позвала на хитно политичко решење кризе у Украјини© Tanjug/AP Photo/Libkos

Стални представник Кине при УН Џанг Јун изјавио је да je неопходно да се нађе политичко решење за кризу у Украјини и додао да је потребно створити услове за почетак разговора, преноси ТАСС.

"Изузетно је важно да се одмах нађе политичко решење за кризу. Не постоји једноставан одговор на ово сложено питање. Свако свеобухватно решење увек почиње првим кораком. Наставак дијалога и преговора се не може очекивати за многе, многе године", рекао је Џанг на састанку Савета безбедности УН.

Џанг Јун је позвао на хитно политичко решење кризе у Украјини.

"Треба да створимо услове за преговоре, а не да доливамо уље на ватру сукоба да бисмо га искористили, као што то раде неке земље", поручио је стални представник Кине при УН.

Он је навео да је специјални представник Кине Ли Хуи отпутовао је у посету Пољској, Француској, Украјини, Немачкој и Русији где ће се укључити у дијалог са свима како би се постигло политичко решење руско-украјинског сукоба.

image
VV inauguration
banner