Свет

Жив је Сорош, умро није

Амерички "филантроп" је објавио да је и даље жив
Жив је Сорош, умро нијеGetty © Sean Gallup

Милијардер Џорџ Сорош је жив, иако су га корисници Твитера опет "сахранили", по други пут у последње две године.

"Гласине да сам имао срчани удар су потпуно лажне. Жив сам и здрав", објавио је богаташ у понедељак ујутро спустивши тако клапу на најновију епизоду америчке верзије серије "Ђекна још није умрла, а кад ће не знамо".

Последњи пут "умро је" у новембру прошле године, а пре тога, се с "душом" растао и 2016. године, али и 2013. године када му је некролог објавила чак и новинска агенција Ројтерс.

Најновији твит чија је основна порука "жив је Сорош, умро није" видело је готово пет милиона људи, али га је лајковало једва нешто више од 9.000 корисника ове друштвене мреже.

A кад уђете у коментаре ове објаве, постаје и јасно зашто се Сорошево "декларисање" живим није свидело великом броју корисника.

"Зашто то пишеш као да је у питању добра вест", упитао је један твитераш, док је други констатовао да је ово "ужасна вест за свет".

Било је оних који су му "оптимистично" поручили да "увек постоји сутра", док су неки твитераши прилично разочарано изјавили да Сороша "ни ђаво не жели".

Поједини су лаконски закључили да нису ни поверовали да је милијардер умро, јер "не можеш доживети срчани удар ако немаш срце".

У целу "драму" укључио се и Илон Маск који је прокоментарисао да га Сорош подсећа на Магнета, односно мутанта из стрипа и филмског серијала о људима са икс генима који им дају супермоћи.

Маск: Сорош мрзи човечанство

На констатацију једног пратиоца да је Магнето ипак "више кул", власник Твитера се сагласио, да би, затим, један други корисник ове мреже упоредио искуства овог јунака и Сороша током Холокауста, и навео да је милијардер "нападан због својих добрих намера за које неки Американци мисле да су лоше само зато што се не слажу са њиховим политичким опредељењима".

Маск није остао дужан.

"Претпостављате да су му намере добре. Нису. Он жели да нагриза само ткиво цивилизације. Сорош мрзи човечанство", констатовао је власник Твитера.

Сорош који поново није умро се, међутим, након овог демантија није даље оглашавао, тако да је питање једног корисника Твитера, "какав је осећај кад знаш да ће ти милиони играти на гробу", ипак остало без одговора.

Тврдња да је милијардер умро преко ноћи се појавила на Твитеру, и то на налогу "Политика за све, Ирска", који има само три корисника. Вест је била "сочна" колико и лажна, па је кренула да се шири даље, и до те мере се проширила да је и Сорош морао да одреагује.

Милијардер и "филантроп" Џорџ Сорош (92) стекао је богатство у хеџ фондовима и сада је познат као самопрокламовани активиста за демократију, који је основао Фондацију за отворено друштво. 

Сорош финансира на стотине медијских, хуманитарних и других организација што му омогућава да, како сам каже, "формира јавно мњење на свим континентима".

image
VV inauguration
banner