Свет

Глен Гринвалд: Истраживање показује да Американци не верују корпоративним медијима

Шта Американци стварно мисле о либералним медијима, а шта медији о њима
Глен Гринвалд: Истраживање показује да Американци не верују корпоративним медијимаGetty © Jessica McGowan / Stringer

Анкета Харис-Харварда показала је колико либерални корпоративни медији нису у току, када је реч о ставовима Американаца, наводи амерички новинар Глен Гринвалд, човек који је обелоданио информације о америчким програмима надгледања узбуњивача Едварда Сноудена.

"Не ради се само о томе да корпоративни медији одбацују ставове Американаца. Они не дозвољавају да се ти ставови чују", навео је Гринвалд на Твитеру.

Истраживање је показало да већина Американаца не верује да је бивши председник Доналд Трамп сарађивао са Русима, односно сматрају да је прича коју су три године агресивно гурали Си-Ен-Ен и Ен-Би-Си превара.

Американци исто тако верују да су подаци пронађени на лаптопу Хантера Бајдена, сина америчког председника Џозефа Бајдена, истинити, а не подметнуте "руске дезинформације". Већина испитаника верује и да је Хантер Бајден прекршио закон и злоупотребио очево име и утицај како би зарадио.

Анкета је показала и да "велика већина" Американаца није била изненађена открићем да је ФБИ злоупотребио своја овлашћења приликом истраге Трампове кампање из 2016. како би помогли Бајдену да победи на председничким изборима 2020.

Велика већина испитаника озбиљно сумња у менталне способности председника Бајдена и верује да је престар за позицију шефа државе. С тим у вези, свега 40 одсто демократа намерава да гласа за Бајдена на изборима за кандидата.

Истраживање је показало и да су три најпопуларније политичке фигуре у САД Илон Маск, Доналд Трамп и гувернер Флориде Рон ДеСантис.

"Оно што је овде толико упадљиво није да корпоративни медији немилосрдно заступају ставове и идеологије које већина Американаца - често велика већина - одбацује. Реч је о томе да су ставови већине скоро забрањени на Ен-Би-Сију, Си-Ен-Ену, 'Њујорк тајмсу' и 'Вашингтон посту'", закључио је новинар.

image