Свет

Украјински обавештајац: Желимо да убијемо Путина

Руски министар одбране Сергеј Шојгу и начелник Генералштаба Валериј Герасимов такође су означени за елиминацију
Украјински обавештајац: Желимо да убијемо Путина© Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин налази се на листи за одстрел Украјине, изјавио је Вадим Скибицки, заменик начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине.

Скибицки је за "Велт" изнео тврдњу да Путин "осећа да му се кијевски оперативци приближавају".

"Украјинска обавештајна служба није успела да убије Путина зато што се притајио, али руски председник сада почиње да промољава главу. Међутим, када се Путин појави у јавности, обавештајна агенција није сигурна да ли је то заиста он", каже Скибицки.

Додаје да његови подређени "покушавају да убију" и шефа приватне војне компаније "Вагнер" Јевгенија Пригожина, а на листи су и највиши руски војни команданти. Руски министар одбране Сергеј Шојгу и начелник Генералштаба Валериј Герасимов такође су означени за елиминацију.

На питање да ли Кијев стоји иза атентата на новинарку Дарју Дугину која је убијена прошлог августа и војног блогера Владлена Татарског крајем априла, као и атентата на писца Захара Прилепина раније овог месеца, Скибицки је рекао да су то били "унутрашњи послови".

Каже да "руски пропагандисти" нису приоритетне мете за његову службу, за разлику од команданта руских војних јединица. Он тврди да је Кијев успео да убије неке од људи са листе, али је одбио да наведе било каква имена или бројеве.

image