Свет

Савремена америчка драма: Да ли је трансродним дрег калуђерицама место на бејзбол утакмици?

Поједини конзервативни политичари, укључујући и републиканског сенатора са Флориде Марка Рубиа, оптужили су групу "Сестре непрекидног задовољства" за исмевање часних сестара и хришћанске вере
Савремена америчка драма: Да ли је трансродним дрег калуђерицама место на бејзбол утакмици?Getty © Photo by Spencer Platt

Лос Анђелес Доџерси су објавили да су "сестре из реда квир и трансродних калуђерица 'Непрекидно задовољство'" ипак добродошле на њихову прославу "Ноћи поноса", иако им је бејзбол тим претходно због негодовања јавности повукао позив. 

Група је, како преноси "Гардијан", требало да добије награду током церемоније пре утакмице 16. јуна против Сан Франциско Џајантса.

Поједини конзервативни политичари, укључујући републиканског сенатора са Флориде Марка Рубиа, оптужили су групу за исмевање часних сестара и хришћанске вере. 

Рубијева прес-служба је прошле недеље прославила искључење "трансродних часних сестара" онлајн поруком "Руби избацује воукизам из ЛА Доџерса".

"Међутим, суочен са гневом ЛГБГТ група широм државе, бејзбол тим је променио курс", наводи "Гардијан".

"Замолили смо 'Сестре вечног задовољства' да заузму своје место на терену на нашој 10. годишњој ЛГБТ 'Ноћи поноса 16. јуна", наводи се у саопштењу тима.  

Након "промишљених реакција јавности", тим се такође извинио групи и ЛГБТ заједници, као и свим пријатељима и породици.

Међу удружењима која су претходно рекла да "у знак солидарности са Сестрама" бојкотују 10. годишњу "Ноћ поноса" Доџерса била је и невладина организација "ЛА прајд" која организује једну од највећих парада поноса у САД.

image