Свет

Зеленски са америчким сенатором у Кијеву (ВИДЕО)

Хвала вам на посети, вашем чврстом ставу и доприносу јачању одбрамбених способности Украјине, казао је украјински председник који се састао са Линдзијем Грејемом
Зеленски са америчким сенатором у Кијеву (ВИДЕО)www.globallookpress.com © IMAGO/PRESIDENT OF UKRAINE apa

Председник Украјине Владимир Зеленски састао се данас у Кијеву са републиканским сенатором Линдзијем Грејемом из Јужне Каролине и захвалио му на доприносу јачању одбрамбених способности украјинске војске.

"Састао сам се са сенатором Сједињених Држава Линдзијем Грејемом. Хвала вам на посети, вашем чврстом ставу и доприносу јачању одбрамбених способности Украјине", написао је Зеленски на Телеграму.

Подсетимо, коментаришући пад америчког дрона у Црном мору, сенатор из Јужне Каролине Линдзи Грејем је раније рекао да би САД требало да сруше сваки руски војни авион који се приближи некој америчкој летелици у ваздушном простору изнад отвореног мора.

Гостујући у емисији Шона Ханитија на "Фокс њузу", Грејем је рекао да би Русију требало позвати на одговорности и рећи јој да "ако се икада приближите некој америчкој летелици изнад отвореног мора, срушићемо вам авионе".

Грејем је изјавио да се председник Џозеф Бајден заледио од страха од Русије и других страних претњи. Ханити је нагласио да руски председник Владимир Путин "посматра" инциденте попут недавно обореног кинеског балона како би испратио Бајденов "недостатак реакција".

image