Свет

Позната британска трансродна бициклисткиња: То што не смемо да се тркамо са женама је геноцид

Одлука Удружења британских бициклиста да забрани биолошким мушкарцима да се тркају у женским категоријама значи да Емили Бриџис неће моћи да се такмичи на Олимпијским играма у Паризу следеће године
Позната британска трансродна бициклисткиња: То што не смемо да се тркамо са женама је геноцидGetty © Photo by Michael Steele

Трансродна атлетичарка Емили Бриџис назвала је Флориду "фашистичком државом која киднапује децу", а чињеницу да је у Британији трансродним особама које су биолошки мушкарци забрањено да се такмиче у женским категоријама назвала је "геноцидом".  

Одлука Удружења британских бициклиста да забрани биолошким мушкарцима да се тркају у женским категоријама значи да Бриџис неће моћи да се такмичи на Олимпијским играма у Паризу следеће године, будући да ће морати да се трка у "отвореној" категорији заједно са мушкарцима, пише британски "Телеграф".

Бриџис је, пре него што је одлучио да промени пол, раније оборио британске државне рекорде у категорији млађих мушкараца.  

"Бициклизам је и даље један од најбељих и 'најхетеросексуалнијих' спортова на свету, и није вас брига", пожалила се Бриџис.

Она je такође прокоментарисала кандидата за председника САД Рона Десантиса, оптужујући га да води "фашистичку" државу на Флориди у којој се "киднапују деца".

"Геноцид на нама почиње са забраном спорта, погледајте шта се дешава у Америци. Прво иде забрана бављења спортом, онда укидају општу здравствену заштиту, па јавни живот и коришћење купатила у складу са жељеним родом", пожалила се Бриџис. 

Бициклиста је додала да размишља да напусти "ужасно британско острво", додајући да се у тој држави у овом тренутку "она и њена породица буквално боре за опстанак". 

Бриџис је закључила да се "нада да ће се медији забавити бирајући њене цитате тако да она делује хистерично", међутим, чини се да за ову другу ставку ипак није потребна никаква додатна активност медија. 

image