Свет

Ко су "фурији" и зашто су у свађи са Десантисом?

Иако често напомињу да бити "фури" нема нужно везе са сексуалним фетишом, поклоници овог вида забаве истичу да сексуално експлицитни елементи њиховог "покрета" дефинитивно постоје и да су забринути да би због њих могли да буду кажњени
Ко су "фурији" и зашто су у свађи са Десантисом?Getty © Photo by Sean Gallup/Getty Images

Новим одредбама закона о заштити деце који је усвојила Флорида, републикански председнички кандидат и гувернер те државе Рон Десантис је разљутио "фурије" - људе који воле да се облаче у костиме плишаних антропоморфних животиња и организују конвенције људи са истим фетишом. 

Организатори "Мегаплекса", конвенције "фурија" у Орланду, саопштили су да ће због дела закона којим се прописује да је "свесно примање детета на наступ за одрасле особе" прекршај првог степена који је кажњив затвором и/или новчаном казном од 1.000 долара морати да подигну старосну границу за своје посетиоце. 

У "спорном" делу закона је прецизирано да се представама за одрасле сматрају наступи који приказују или симулирају голотињу и сексуалне активности. Напомињемо, ваша збуњеност је сасвим оправдана.

Какве, дакле, везе имају одрасли људи који се из неког разлога окупљају како би се маскирали у плишане животиње и представе сексуално експлицитног садржаја? 

Иако често напомињу да бити "фури" нема нужно везе са сексуалним фетишом, поклоници овог вида забаве истичу да сексуално експлицитни елементи њиховог "покрета" дефинитивно постоје и да су забринути да би због њих могли да буду кажњени. 

@typiicalflurry2.0 Moments like these remind me that despite the hate comments, being in this WONDERFUL fandom is SO WORTH IT! THANK YOU TO EVERYONE THAT PARTICIPATED INC. @Jester/Lou🥱 @Maisy!🎃 @⚠️SPAM = BLOCKED⚠️ @OAKLEYYY @queenie.is.back @confusion_9 @_milkman06_ & MOREEEE<33 || #furry#furryfandom#furrymeet#furmeet#mcmcomiccon#mcm♬ original sound - 🍭

Како преноси "Ролинг стоун", иако се на многим конвенцијама приказују представе које нису прикладне за децу, "фурији" такав програм "обично остављају за увече". 

Како се додаје, међу "фуријима" се 80 одсто особа идентификује као део ЛГВТ популације, па се они саосећају са "прогоном те заједнице" на Флориди.

У истраживању из 2012. године на које се позива "Вокс" наводи се да су фурији најчешће белци, геј, транс или бисексуалци. Око 75 одсто посетилаца конвенција фурија су мушкарци, а сваки трећи "фури" наводи да се "не осећа баш сасвим као човек".

Како пише Вокс, сексуални односи међу фуријима се називају "јифинг" по "звуку који праве лисице за време секса".

Истраживање "Фури феста" је показало да 96.3 одсто мушких испитаника гледа порнографске садржаје у којима су "фурији", и да их у просеку гледају 42 пута месечно. 

image