Свет

Доброчинитељка из хорора: Жена која је "спасавала" децу из Украјине пуштала педофиле да их силују

Жена, која је 15 година водила хранитељски дом, оптужена је за мучење и сексуално злостављање украјинске деце старе између четири и 16 година
Доброчинитељка из хорора: Жена која је "спасавала" децу из Украјине пуштала педофиле да их силујуGetty © Omar Marques

Хранитељка која је "спасавала" децу из Украјине изведена је пред суд у Познану, Пољска, под оптужбама да је пуштала педофиле да силују децу коју је, терала да једу повраћку и жваћу прљаве пелене.

Како преноси "Дејли мејл", Украјинка Светлана Пљушко редовно је нападала, малтретирала и кињила децу стару од четири до 16 година, злостављала их и дрогирала пре него што би их предавала педофилима који су јој плаћали за ту "услугу".

Наводећи један пример, тужилац Анета Чхамжинска-Пенкала рекла је да је Плишко у договору са неидентификованим мушкарцима, себи направила сталан извор прихода тако што би им подводила малолетнице које је приморавала на полни однос.

Локални новинар Пјотр Зитницки из угледног листа "Газета виборча" пренео је да су девојчицу "држали за косу и силовали, док је (Пљушко) стајала на вратима са телефоном у руци и одбројавала време" које су платили.

Дечји психијатар која је прегледала децу рекла је суду да су била у лошем стању. Једно петогодишње дете тежило је једва 11 килограма и сви зуби су му иструлили.

За "доброчинитељку" се сазнало када је лекар позван код ње кући да лечи дете које се жалило на стомачне проблеме. Тада му је једна од девојчица испричала шта се дешава, а потом и остала деца.

Пљушко, којој прети казна до 15 година затвора ако буде проглашена кривом, рекла је да је пре Специјалне војне операције, 15 година водила хранитељски дом у Украјини и да раније није било притужби на њен рад.

Негирајући све оптужбе, она је суду рекла: "Можда сам их повредила, јер их нисам окружила љубављу и пажњом."

image