Свет

Трамп: Нисам крив (ВИДЕО)

Ми смо нација у опадању, наша држава пропада, а естаблишмент измишља преваре како би се мешао у изборе, поручио је бивши председник САД
Трамп: Нисам крив (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/AP Photo/Evan Vucci, File

Ја сам невин човек, у питању је мешање у изборе на највишем нивоу, поручио је бивши председник САД у видеу на својој друштвеној мрежи "Истина".

"Ми смо, нажалост нација у опадању, а они нападају популарног председника који је имао највише гласова на изборима у историји САД", истакао је он. 

Трамп је додао да је у питању превара, попут оне о оптужбама о наводној завери са Русијом.

"Не могу да престану да измишљају преваре, зато што је у питању мешање на изборима на највишем нивоу. Ја сам невин човек", поновио је бивши председник САД.

Како истиче, за САД би било боље када би естаблишмент енергију преусмерио на "искреност и интегритет".

"Раније смо били енергетски независни, имали смо јаку војску која није била 'друштвено освешћена', било смо поштовани широм света, имали смо највеће смањење пореза у историји", рекао је Трамп.

Како додаје, тренутно је мета напада зато што му анкете предвиђају победу на наредним изборима и тренутно је значајно испред председника САД Џозефа Бајдена и осталих републиканских кандидата. 

"Наша држава иде у пакао, а они нападају Доналда Трампа и користе Министарство правде и ФБИ као оружје", рекао је он.

Како је истакао, САД имају пуно проблема и ово не би требало да буде један од њих.

Бивши председник је подсетио на извештај специјалног тужиоца Џона Дарама који показује да ФБИ није имао конкретне доказе на основу којих би покренуо истрагу о наводној завери Трамповог изборног штаба и Русије за време изборне кампање 2016. године.

"Ово је превара. Видели сте Дарамов извештај, све је то била превара. Они су изгубили а ми смо победили. Имамо подршку", рекао је он.

Како је додао, желе да му униште репутацију како би победили на изборима.

"Борићемо се против овога као што смо се борили претходних 7 година. Поново, ми смо нација у опадању, наша држава пропада, а они раде ово", закључио је Трамп.

Подсетимо, бивши амерички председник је саопштио да је против њега подигнута оптужница за погрешно руковање документима, које је задржао након што је напустио Белу кућу у јануару 2021. године и да ће у судници у Мајамију морати да се појави следећег уторка.

Ово је прва федерална оптужница у историји САД против неког од бивших америчких председника, преноси "Глас Америке".

Тужиоци су месецима градили случај у којем се наводи да је Трамп намерно задржао поверљива документа у вези са америчким обавештајним и одбрамбеним плановима, чак и након што су тужиоци прошле године захтевали да се сви такви документи врате, наводи "Волстрит џорнал".

image
VV inauguration
banner