Свет

Француска: Осумњичени за напад ножем на децу у парку пребачен у истражни затвор

Жртве напада нису више животно угрожене и налазе се под лекарским надзором, изјавила јавни тужилац Анесија Лин Боне-Матина
Француска: Осумњичени за напад ножем на децу у парку пребачен у истражни затвор© Jean-Christophe Bott/Keystone via Tanjug/AP

Осумњичени за напад ножем на децу и двоје пензионера у граду Анси у француским Алпима пребачен је у истражни затвор где ће бити задржан до подизања оптужнице за покушај убиства и незаконито коришћење оружја.

Нападач Абдалмасих Х, држављанин Сирије који већ 10 година живи у Шведској са статусом избеглице, ожењен и има једно дете "није желео да говори" пред истражним судијама, потврђено је из јавног тужилаштва у Ансију, преноси портал БФМТВ.

Осумњиченог нападача је у полицијском притвору два пута прегледао специјалиста неуропсихијатар који је оценио да је његово здравствено стање "у складу са полицијским притвором".

"Његово соматско стање је компатибилно са боравком у полицијском притвору", изјавила је Жоана Розенблум, клинички психолог и указала да ће осумњичени моћи да одговара на питања истражитеља када му се стабилизује психичко стање узнемирености.

Розенблум је потврдила да су урађена и тестирања осумњиченог на наркотике и алкохол која су показала негативне резултате.

Истражитељи су саслушали све непосредне сведоке напада, а затим су им пружили и психолошку помоћ, а јавни тужилац Анесија Лин Боне-Матина изјавила је да ће свим жртвама напада ножем, као и њиховим породицама бити пружена индивидуална подршка.

Према њеним речима жртве напада нису више животно угрожене и налазе се под лекарским надзором.

Четворо деце, узраста од 22 до 36 месеци, као и двоје пензионера рањени су у четвртак у нападу ножем који је извео осумњичени Сиријац.

image