Свет

Бајденова администрација подстиче промену пола деце

Републиканска посланица Ненси Мејс прозвала Министарство здравља због финансирања и промоције трансродне хирургије код деце у САД
Бајденова администрација подстиче промену пола децеwww.globallookpress.com © Cristian Bayona

Републиканска посланица и члан Подкомитета за грађанска права и грађанске слободе Ненси Мејс позвала је на одговорност Министарство здравља и социјалне заштите, које активно користи средства пореских обвезника за промовисање трансродне идеологије и операције промене пола деце.

Ненси Мејс је послала отворено писмо секретару Министарства здравља и социјалне заштите Хавијеру Бесери, у коме експлицитно тражи информацију о томе у којој мери се долари пореских обвезника користе за финансирање оваквих лекова и операција.

"Изгледа да Бајденова администрација охрабрује свако дете, чије се мишљење не поклапа са класичном перцепцијом о мушком или женском, да промени своје тело неповратном хируршком интервенцијом. Уместо што Бајденова администарција финансира овакве лекове и процедуре које неповратно мењају живот, наша влада треба да промовише политику заштите угрожене деце." 

Републиканска посланица је напоменула да за разлику од Бајденове администарције, друге западне земље указују и на последице родне транзиције.

У писму се наводи и да неки политичари траже да се родитељима забрани било каква улоге у здравственој заштити свог детета. Тако, према недавним одлукама министарства, лекари би били приморани да изводе хируршке операције на деци чак и када би се лекар супротставио томе због моралних и верских начела.

Мејсова се осврнула и на то како деца могу сама да доносе одговорне одлуке. На пример, деци која су ментално поремећена свакако је потребно родитељско старање и она не могу сама да одлучују.

Такође, стратешки план Стејт департмента о разноликости, једнакости, инклузији и приступачности такође је био под надзором Конгреса због укључивања и "бриге о родној транзицији", коју финансирају порески обвезници.

Републиканска посланица захтева и да подаци о финансирању агресивне трансродне медицине деце постану доступни јавности до избора за Представнички дом Конгреса и трећину Сената 8. новембра.

image