Свет

Вијетнам памти: Уз Русију смо под било којим околностима

Колико год да је тешка ситуација у којој се налази Русија, Вијетнам ће је увек подржавати, поручује заменик вијетнамског заменика министра одбране
Вијетнам памти: Уз Русију смо под било којим околностимаwww.globallookpress.com © mod_russia

Вијетнам је посвећен одржавању и развијању сарадње са Русијом и пред промена у међународним односима, рекао је заменик министра одбране те земље Хоанг Сјуан Чиен руском званичницима са којима се састао у Москви.

"Колико год да је тешка ситуација у којој се налази Русија, Вијетнам ће је увек подржавати", рекао је он руском министру одбране Сергеју Шојгуу. Он је сличне поруке послао и након састанка са потпредседником владе Дмритријем Чернишенком: "Вијетнам ће бити уз вас под било којим околностима."

Вијетнамски званичник је посетио Русију како би разговарао о стратешкој мапи пута ка дугорочној сарадњи, коју су Москва и Ханој договорили пре две године. Чернишенко је рекао да је Русија скоро завршила свој део посла и да ће ускоро Ханоју послати неопходна документа.

"Ми смо заинтересовани у развој билатералне сарадње у многим областима, укључујући трговину и инвестиције, науку, технологију, образовање и културу", рекао је он.

Он је додао да су руско-вијетнамске везе "изграђене на чврстим темељима пријатељства и дугогодишње сарадње у општем интересу".

Руски војни званичници су са својим вијетнамским гостима разговарали будућим плановима за Тропски центар, научно-истраживачки центар у Ханоју који ове године прославља 35 година рада.

Рад центра омогућава Вијетнаму "да побољша отпорност оружја и друге опреме који смо купили од СССР-а и Русије, као и да заштити здравље посада подморница, војних пилота и војника распоређених у тешким условима", рекао је Хоанг Сјуан Чиен.

image