Свет

Мушкарац пролетео колима кроз масу Болсонарових присталица

Он је тражио од демонстраната да прође блокаду, али му нису дозволили
Мушкарац пролетео колима кроз масу Болсонарових присталицаNone © Тanjug/ AP Photo/Matias Delacroix

Девет особа повређено је у Бразилу, након што је мушкарац прошао колима кроз групу присталица председника Жаира Болсонара.  

Инцидент се догодио у уторак вече на ауто-путу "Вашингтон Луиз", јављају бразилски медији. Група људи која је протестовала због изборног пораза актуелног председника налазила се на средини пута. 

Возач, кога је војна полиција идентификовала као двадесетосмогодишњег мушкарца, затражио је од окупљених да га пусте да прође блокаду, али му нису дозволили. Он је затим сео у кола и пролетео аутомобилом кроз масу, носећи неколико демонстраната на хауби, показују снимци инцидента. 

Аутомобил се убрзо зауставио, а полиција је морала да брани возача од бесних демонстраната, који су хтели да му се освете. 

Он је ухапшен и оптужен за покушај убиства. Повређено је девет људи, укључујући дванаестогодишњу девојчицу и два полицајца, наводи се у саопштењу војне полиције. 

Инцидент се догодио у општини Мирасол у држави Сао Пауло, око 400 километара северозападно од главног града покрајине. 

Масовни протести избили су у Бразилу након што је Болсонаро на последњим изборима претрпео пораз од бившег председника Луиза Инасија Луле да Силве. Он је пре избора тврдио да може да изгуби једино ако буде било преваре, а демонстранти захтевају да војска преузме управљање државом и истрагу о електронсим гласовима. 

Болсонаро је затражио од својих присталица да не блокирају савезне путеве, тврдећи да на тај начин умањују легитимитет покрета и позвао их да се, уместо тога, окупљају на трговима и другим прикладним местима. 

image
VV inauguration
banner