Свет

Зеленски "даје" Белгород за чланство у НАТО-у; Захарова: Предозирао се

Украјински председник Русији би понудио град који је већ руски
Зеленски "даје" Белгород за чланство у НАТО-у; Захарова: Предозирао се© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, прокоментарисала је изјаву Владимира Зеленског да је спреман да "размени Белгород за чланство у НАТО-у", истичући да се украјински председник  - "предозирао" чим је ово изјавио.

На идеју о размени територија, Зеленски је дошао након што је шеф канцеларије генералног секретара НАТО Стијан Џенсен рекао да би Украјина могла да се придружи Алијанси у замену за уступање територија Русији. А онда је, на конференцији за новинаре у Данској, мртав ладан "испалио" да је Кијев спреман да "размени Белгород".

Занимљиво је, међутим, то што је Белгород, који би Зеленски да "размени" заправо и иначе руски град. Како би украјински председник покушао да подвали Русима нешто што је већ њихово, он је оставио машти присутних новинара, али и остатку јавности.

Захарова је, међутим, имала једноставно објашњење за његову изјаву.

"Очигледно се предозирао", рекла је она за "РИА Новости".

Зеленски, као и његови пријатељи са Запада очигледно има озбиљан проблем са Белгородом, али и са географијом.

Мисли да је Белгород украјински, док су његови покровитељи, попут шефа Европске дипломатије Жозепа Бореља – уверени да су Белгород и Београд једно те исто.

У тренутку док јединичари из земљописа покушавају да кроје глобални поредак, могло би се, не дај Боже, десити да Зеленски – покуша да размени чак и Београд. Исто звучи као Белгород – а свакако ниједан није украјински град.

image
VV inauguration
banner