Свет

Скот Ритер: Сви авиони Ф-16 који стигну у Украјину биће оборени за месец дана

Према речима бившег обавештајца, авиони које ће Холандија и Данска послати Украјини су стара и небезбедна опрема по стандардима САД и НАТО-а
Скот Ритер: Сви авиони Ф-16 који стигну у Украјину биће оборени за месец дана© Tanjug/ Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP

Председник Украјине Владимир Зеленски узалуд је жртвовао 400.000 украјинских војника током сукоба, сви ловци Ф-16 које Кијев добије биће оборени за месец дана, сматра амерички обавештајац и некадашњи УН инспектор за оружје Скот Ритер.

"Сви ће бити оборени за месец дана. То је илузија безбедности коју вам намећу исти људи који су вас натерали да жртвујете више од 400.000 украјинских мушкараца у неуспелом потезу НАТО-а за регионални значај", написао је Ритер на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер) коментаришући изјаву украјинског председника о ловцима.

"Срам вас било што сте дозволили да се ово деси", додао је он.

Према речима бившег обавештајца, Ф-16 које ће Холандија и Данска предати Украјини су стара и небезбедна опрема по стандардима САД и НАТО-а. Oд 42 авиона само 24 могу да лете, приметио је Ритер.

image