Свет

Чекајући Обаминог "љубавника" код Такера Карлсона: Најбизарније теорије завере о бившем председнику

Паралелно са причом да је Обама геј шириле су се и теорије да је био у браку са Пакистанцем, али и да је његова супруга Мишел заправо трансродна
Чекајући Обаминог "љубавника" код Такера Карлсона: Најбизарније теорије завере о бившем председникуGetty © Photo by Sarah Stier/Getty Images

Да ли, када је у питању сексуално опредељење бившег председника САД, важи то да где има дима - има и ватре, можда ћемо сазнати већ за неколико сати када буде емитован интервју његовог наводног љубавника са америчким новинаром Такером Карлсоном.

Гласине о сексуалној девијантности Барака Обаме пратиле су га кроз скоро читаву политичку каријеру, а недавно су поново подстакнуте откривањем писама у којима се први црни амерички председник тадашњој девојци исповеда како "у својој машти води љубав са мушкарцима".

Трансродна Мишел и бивши муж Пакистанац

Паралелно са причом да је Обама геј шириле су се и теорије да је његова супруга Мишел заправо транс жена, односно да је биолошки мушкарац. На друштвеним мрежама су се тако делиле фотографије на којима бивша прва дама "намешта" свој наводни пенис и њене наводне слике из детињства на којима изгледа као дечак.

"Шта мислите, када ће Америка добити првог геј председника", упитао је репортер познату комичарку Џоан Риверс која је преминула 2014. године.

"Већ га имамо са Обамом, тако да хајде да се смиримо. Знате и да је Мишел транс. Сви то знамо", одговорила је она, касније објашњавајући да је то био комплимент зато што је бивша прва дама САД "тако привлачна, висока, прелепог тела, сјајног лица" и зато што се "одлично се шминка".

Још једна од медијски испраћенијих теорија завере је и она да је Обама пре Мишел био у браку са својим цимером Пакистанцем, која је била поткрепљена њиховим заједничким фотографијама и чињеницом да је Обама носио златни прстен. 

Муслиман на мисији

Године 2012. чак 17 одсто америчких бирача је веровало да је њихов председник Барак Обама "тајни муслиман" који није рођен у Америци и стога не испуњава услове да буде на челу те државе. 

Његово пуно име, Барак Хусеин Обама, као и порекло са очеве стране били су основе за даље ширење гласина, којима су придодате приче како је бивши амерички председник провео најмање четири године у медреси у Индонезији, али и да је при полагању заклетве за америчког сенатора 2005. године ставио руку на Куран, а не на Библију. 

"Обама је постао муслиман у Индонезији са 11 година", тврдио је америчко-израелски политичар и политички коментатор Ави Липкин који је тврдио да Обама "жели да доведе 100 милиона муслимана у Америку до краја свог другог мандата, стварајући тако Исламску државу Америке која ће напасти Израел и спровести други Холокауст".

Липкинов извор, како преноси "Медијум", била је његова супруга. 

"Моја жена је пратила поједине емисије, на пример, Саудијци су говорили, 'имаћемо муслимана у Белој кући 2008. године'", објашњавао је.

Он је такође тврдио да су Саудијци свом марионетском председнику задали неколико задатака.

"Саудијци су рекли да Обама има три задатка: задатак број један је да уништи шиитску претњу у Ирану, други је да уништи јеврејску претњу Израел, а задатак број три је да уништи велику хришћанску Америку и претвори је у муслиманску земљу", изјавио је он.

Обами је приписивано и практиковање бројних езотеричних религија, а најдаље су отишли они који су тврдили да је бивши председник заправо - антихрист.

За време његове изборне кампање 2008. године гласачи су добијали циркуларни мејл са следећим тврдњама:

"Према Књизи Откровења aнтихрист ће бити човек у 40-им годинама, муслиманског порекла, који ће обмањивати народе убедљивим језиком и имати oгромну привлачност налик Христу... пророчанство каже да ће људи хрлити к њему и он ће обећавати лажну наду и светски мир, а када буде на власти уништиће све, је ли то ОБАМА?"

Мама порно звезда, тата марксистички песник

Како је 2012. године писао "Апрокс", више од милион америчких гласача је на кућну адресу добило ДВД са снимком на ком се тврди да је мајка тадашњег председника Обаме позирала за порнографске фотографије, а да је његов прави отац био комунистички песник који је "младог Барака индоктринирао марксизмом".

Међу најновијим теоријама завере које прате бившег председника је она која се тиче "сумњиве" смрти његовог личног кувара. Наиме, кувар Тафари Кембел (45), у јулу је пронађен мртав у језерцету поред имања бившег председника. Како је полиција саопштила, он је изашао са даском за веслање и још једним веслачем, али је пао са даске и утопио се. 

Око те несреће развиле су се многе теорије завере, а како је писао "Дејли мејл", различити медији и организације писали су неколико пута полицији, али никада нису добили ниједан одговор у вези са смрћу Обаминог кувара.

Подсећамо, један од најпознатијих светских новинара Такер Карлсон најавио је емитовање ексклузивног интервјуа са Леријем Синклером, човеком који тврди да је 1999. године са Обамом конзумирао наркотике и имао сексуалне односе, а чије су оптужбе амерички медији одбацили 2008. године. 

Синклер је детаљно изнео своје наводе током брифинга у Националном прес клубу 2008. године и у књизи објављеној 2009. године. Он је тада тврдио да је Обама имао и геј аферу са диригентом црквеног хора, човеком који је убијен у децембру 2007. године (када се Обама као тадашњи сенатор кандидовао за председника). 

image