Свет

Ердоган: Нема победника у рату, ни губитника у миру

Председник Турске поручио је да је Анкара заслужна за велики број дипломатских решења, укључујући и она која се тичу Русије и Украјине, те да улога његове државе у решавању различитих глобалних питања постаје све већа
Ердоган: Нема победника у рату, ни губитника у мируwww.globallookpress.com © Recep Tayyip Erdogan Office

Уколико дође до мирног разрешења украјинске кризе, ни једна страна, ни Русија, ни Украјина, неће изгубити, рекао је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Како преноси администрација турског лидера, Ердоган је за време вечере у Њујорку у организацији америчко-турског националног комитета, изјавио да је Анкара до сада успела "да оствари доста дипломатских успеха" и да и наставља да улаже напоре, чврсто верујући у то да "у рату нема победника, а да у миру нема губитника".

Говорећи о украјинској кризи али и глобалним проблемима, председник Турске је истакао да је посредничка улога Анкаре при решавању различитих проблема у свету све већа, те да је његова земља допринела усвајању Споразума о житу, али и размени неких заробљеника између Москве и Кијева.

Ердоган се дотакао и сарадње Анкаре и Вашингтона и поручио да су односи двеју земаља све бољи, те да је са председником СДА Џозефом Бајденом договорено јачање сарадње.

image