Свет

Трансродни портпарол украјинске војске одговорио америчком сенатору: Ширите родни хаос

Ештон-Сирило је привукао пажњу јавности бизарним иступима, укључујући и називање Владимира Путина "вампиром" и позивима на убиства руских новинара
Трансродни портпарол украјинске војске одговорио америчком сенатору: Ширите родни хаосNone © принтскрин/Икс/@Sarah Ashton-Cirillo

Трансродни портпарол украјинске војске Сара Ештон-Сирило критиковао је америчког сенатора Џеј Ди Венса који је његов лик и дело довео у везу са америчким обавештајцима наводећи да Москва и он користе "дотрајали стереотип родног хаоса".

Обраћајући се на друштвеној мрежи Икс, Ештон-Сирило се захвалио САД на помоћи украјинској војсци наводећи да Америка показује "зашто је највећа држава у историји и једина светска суперсила" и навео да је "Американка која служи као војник и болничар у украјинској пешадији, а која је позвана у тим за односе са јавношћу украјинске војске".

Подсећамо, Сара Ештон-Сирило - рођен као Мајкл Џон Сирило - постављен је за портпарола украјинске војске раније ове године.

Ештон-Сирило је привукао пажњу јавности бизарним иступима, укључујући и називање Владимира Путина "вампиром" и позивима на убиства руских новинара, тачније "лов" на савезнике Кремља који делују у Украјини као "пропагандисти".

Сенатор Џеј Ди Венс затражио је од највиших званичника Беле куће објашњење да ли је транс портпарол(ка) украјинске војске Сара Ештон-Сирило повезан са америчким обавештајним службама као и да ли Вашингтон субвенционише особу која прети прогоном руских новинара.

У писму државном секретару Ентонију Блинкену, министру одбране Лојду Остину и директорки Националне обавештајне службе Аврил Хејнс, републикански сенатор из Охаја затражио је све информације које влада САД има о бившем новинару, наводно рођеном у Америци.

image