Свет

Гренел оштро одговорио Шолеу: Ваше речи су само бла, бла, бла...

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи објавила да је разговарала у Њујорку са специјалним саветником америчког Стејт департмента Дереком Шолеом
Гренел оштро одговорио Шолеу: Ваше речи су само бла, бла, бла...Getty © Sean Gallup

Некадашњи изасланик бившег председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел упитао је специјалног саветника у Стејт департменту Дерека Шолеа да ли је председници "Косова" Вјоси Османи, приликом сусрета у Њујорку, рекао да треба расписати изборе на северу и шта је са захтевом за формирање Заједнице српских општина.

"Да ли сте јој рекли да би требало расписати изборе? Шта је са захтевом за формирање Заједнице српских општина? Ваше речи су бла, бла, бла", написао је Гренел на друштвеној мрежи Икс.

Подсетио је да се о овим темама говори већ годину дана и да је то тражено 3. јуна.

"Ово говорите годину дана. То сте тражили 3. јуна. Они вас игноришу", навео је Гренел.

Претходно је председница привремених приштинских институција Вјоса Османи објавила да је разговарала са Шолеом и специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Шоле је навео да је са Османи разговарао о деескалацији напетости на КиМ и "хитном укључивању у дијалог који се води уз посредство ЕУ за нормализацију односа са Србијом" што је, како је навео, кључно за регионалну стабилност и евроинтеграције.

image
VV inauguration
banner