Свет

Шта то лаје у Берлину? Активисти за права транс-паса

Како наводе медији, овом приликом су запажени и транспаренти са натписима попут "транс-људско-псећа права су људска права", док је било и "стандардних" ЛГБТ застава
Шта то лаје у Берлину? Активисти за права транс-пасаwww.globallookpress.com © Stefan Sauer/dpa

Стотине транс-паса (људи који се идентификују као пси) окупили су се у центру немачке престонице, где су на бизарном скупу лајали и завијали једни на друге. 

Иако звучи као шала, око 1.000 активиста окупљених на железничкој станици код берлинског Потсдамер плаца изјавило је да се не идентификују као људска бића, и да би радије волели да их други људи сматрају псима.

На друштвеним мрежама се могу пронаћи видео снимци овог догађаја, током којег су окупљени, обучени у одговарајуће костиме, лајали и завијали попут паса.

Како наводе медији, овом приликом су запажени и транспаренти са натписима попут "транс-људско-псећа права су људска права", док је било и "стандардних" ЛГБТ застава.

Корисници друштвених мрежа нису пропустили прилику да збијају шалу на рачун "транс-паса". Један корисник Икса (некадашњи Твитер) је предложио да се они пусте у сибирску тундру где би покушали да преживе на основу својих "псећих инстинката", док су се други запитали какав је то "идентитет" за који је неопходно носити маску.

Поред тога, идентитет "транс-пса" уме бити и те како скуп, имајући у виду да је Јапанац познат само као Токо потрошио скоро 15.000 долара на хипер-реалистичан костим дугодлаког шкотског овчара.

image