Свет

Турска: Бомбаши који су извели напад у земљу ушли из Сирије, одговор оружаних снага биће прецизан

Шеф турске дипломатије открио је да су сви инфраструктурни и енергетски објекти у Ираку и Сирији за њих постали легална мета
Турска: Бомбаши који су извели напад у земљу ушли из Сирије, одговор оружаних снага биће прецизан© Yavuz Ozden/Dia Images via AP/Tanjug

Министар спољних послова Турске Хакан Фидан обелоданио је да су двојица нападача који су 1. октобра детонирали бомбу испред зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари ушли у Турску из Сирије.

С обзиром на то да је одговорност за бомбашки напад преузела милитантна група "Радничке партије Курдистана", одговор Турске биће да сви инфраструктурни и енергетски објекти у Ираку и Сирији под контролом одметника РПК и Јединице за заштиту народа, постају легитимни војни циљеви, рекао је Фидан, преноси Ројтерс.

"Препоручујемо да се трећа лица држе даље од објеката под њиховом контролом. Одговор наших оружаних снага биће веома прецизан", истакао је шеф турске дипломатије.

Анкара, иначе, Јединицу за заштиту народа сматра крилом Радничке партије Курдистана.

У недељу, 1. октобра, двојица нападача извела су бомбашки напад испред зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари, услед чега су лакше повређена двојица полицајца.

Један нападач се разнео, а другог је убила полиција, навеле су локалне власти.

image