Свет

"Фокс њуз": Зеленски је краљ америчких бенефиција

Украјинци нашим новцем купују некретнине у Швајцарској, поручила је америчка водитељка Кендис Овен
"Фокс њуз": Зеленски је краљ америчких бенефицијаwww.globallookpress.com © Stefani Reynolds/Consolidated News Photos

Финансијска подршка коју Сједињене Америчке Државе шаљу Украјини је још једна операција прања новца, а исти тај новац украјинске дипломате користе за куповину некретнина у Швајцарској, изјавила је америчка конзервативна активисткиња Кендис Овенс за "Фокс њуз".

Како је навела, у Европи се говори да украјински званичници купују имовину у Швајцарској од америчког новца.

У истој емисији најгледанији амерички ТВ водитељ Такер Карлсон изјавио је да, ако је и један украјински званичник стекао некретнину у Швајцарској, док им Америка шаље десетине милијарди долара, то је највећи скандал данашњице.

"Ако је то тачно, онда је ово највећи скандал у последње време! Не разумем, стварно не могу да разумем", рекао је водитељ.

Овенсова је потврдила да су ове трврње апсолутна истина коју ће америчке власти игнорисати и назвати теоријом завере, као што то обично чине.

"Сада је Украјина још у области теорије завере. Сачекајте пар недеља и биће доказано да је ова 'теорија завере' тачна", рекла је она.

"Колико нас тренутно кошта Украјина? 50 милијарди долара! Али њима то није довољно. Зеленски жели још више новца. Председник Зеленски је краљ америчких бенефиција!", изјавила је Овенова.

Она је позвала америчку пореску управу да почне да прати на шта се троши новац америчких пореских обавезника, рекла је водитељка.

"Ако републиканци поново освоје већину у Представничком дому и Сенату, мораћемо пажљиво да пратимо где иде сваки долар. Имамо све ове 'невероватне' пореске службенике, зар не? Па зашто онда не воде евиденцију о новцу који шаљемо у иностранство", упитала је Овенова.

Кендис Овенс није радо виђен гост на америчким телевизијама, а то је објаснила тиме што амерички медији упорно подржавају „украјински наратив“ који је она осудила и напустила.

"Свака особа која није одмах окачила заставу Украјине у опису свог налога одмах је била означена као 'руска марионета'", рекла је активисткиња.

image