Свет

Укратко 21. октобар: Тешки разговори Вучића и "петорке"; Дан сећања на стрељања у Крагујевцу 1941.

Завршени су састанци председника Србије са западним посредницима који су дошли са намером да поново "покрену дијалог" Београда и Приштине. О томе ће се, како је рекао изасланик ЕУ Мирослав Лајчак, расправљати наредне недеље у Европском савету
Укратко 21. октобар: Тешки разговори Вучића и "петорке"; Дан сећања на стрељања у Крагујевцу 1941.© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
  • Председник Србије Александар Вучић састао се са "великом петорком" у Председништву Србије, а разговори су, по његовим речима, били тешки. 

    Очекује се испуњавање обавеза обе стране из француско-немачког плана, као и претходних договора, поручио је специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

  • Израел планира да појача нападе на Појас Газе од суботе увече, изјавио је портпарол Израелских одбрамбених снага Данијел Хагари; Хуманитарна помоћ почела да пристиже кроз гранични прелаз Рафа; Око 100.000 људи на про-палестинским демонстрацијама у Лондону.
  • Индија је данас успешно извела прво лансирање ракете за своју будућу орбиталну мисију "Гагањан" са посадом, пренела је Индијска организација за истраживање свемира (ИСРО).
image