Свет

Медведев: Рептилски русофоби са Запада покушавају да избришу руску културу

Заменик шефа руског Савета безбедности Дмитриј Медведев указао је на културу отказивања која долази са Запада, а односи се на руске писце, композиторе...
Медведев: Рептилски русофоби са Запада покушавају да избришу руску културуwww.globallookpress.com © Zamir Usmanov

Русофоби на Западу непрестано покушавају да избришу руску културу из историје и аплаудирају фашистима у парламенту, објавио је је заменик шефа руског Савета безбедности Дмитриј Медведев.

"Рептилски русофоби на Западу непрестано покушавају да избришу Пушкина, Достојевског, Толстоја, Чајковског, Шостаковича и друге руске геније из историје", написао је Медведев на својој страници на друштвеној мрежи "ВКонтакт", али при том "не дозвољавају савременим руским уметницима да раде у Европи".

"Сада европски 'позоришни гледаоци', додао је Медведев, "заједно са својим 'прекоокеанским редитељима', уз овације аплаудирају старим фашистима у својим парламентима, али не и извођачима из наше земље", додао је Медведев.

98-годишњи Јарослав Хунка је 22. септембра је позван у канадски парламент у част посете председника Украјине Владимира Зеленског, при чему је био поздрављен бурним аплаузом. Тада је Ентони Рота, у то време председник канадског парламента, који је у међувремену смењен, преставио Хунку као хероја борбе против Руса."

Хунка је у младости поздравио немачку инвазију на Совјетски Савез: "С радошћу смо дочекали немачке војнике", присетио се Хунка у својим дневничким белешкама. Хунка је 1941. у војницима Вермахта препознао "мистичне немачке витезове", а нешто касније им се и прикључио, постајући добровољац у СС дивизији "Галиција".

Касније је Хунка своју срамну улогу нацистичког колаборанта у дивизији "Галиција" описао као "најсрећнији период у животу". СС дивизија "Галиција" није се само борила против Црвене армије, већ је позната и по зверствима над Јеврејима, Пољацима, Белорусима и Словацима.

Канадски премијер Џастин Трудо касније се извинио за "ужасну грешку" која је почињена када су у парламенту одали почаст украјинском СС војнику.

image