Свет

Блокада аеродрома у Хамбургу: Турчин држи четворогодишњу ћерку као таоца, преговори у току

Полиција од синоћ преговара с мушкарцем, док је позадина инцидента очигледан спор у вези са старатељством над дететом
Блокада аеродрома у Хамбургу: Турчин држи четворогодишњу ћерку као таоца, преговори у току© Tanjug/Jonas Walzberg/dpa via AP

На аеродрому у Хамбургу у Немачкој отац држи четворогодишњу ћерку као таоца у аутомобилу и жели са њом да отпутује у Турску због чега је ова ваздушна лука евакуисана, а летови су отказани, што утиче на 3.200 путника.

Турчин је аудијем без регистарских ознака током ноћи пробио баријеру и довезао се директно до путничког авиона "Туркиш ерлајнса", где се и паркирао, пренео је "Билд".

Портпаролка полиције Сандра Левгрун рекла је за немачки лист да је полиција с мушкарцем преговарала целу ноћ на турском, да се преговори настављају и да је позадина инцидента очигледан спор у вези са старатељством над дететом.

Непосредно пре него што су наоружаног мушкарца приметиле снаге безбедности на аеродрому, супруга је већ упозорила полицију да је њен муж Турчин (35) из Доње Саксоније украо дете од ње.

Турчин је прошао аутомобилом кроз баријеру на терен аеродрома и два пута је пуцао у ваздух из оружја, а затим из возила бацио две запаљене боце, рекао је портпарол полиције.

Ројтерс је пренео да је полиција саопштила да нико није повређен, а аеродром затворен за полетања и слетања.

Полиција је такође обавестила преко друштвених мрежа грађане да је у току операција са потенцијалном "талачком кризом".

image