Свет

Трамп одбио позив Зеленског да посети Кијев: Било би неприкладно

Позив украјинског председника био је реакција на Трампове тврдње да би могао да реши руско-украјински сукоб за "24 сата"
Трамп одбио позив Зеленског да посети Кијев: Било би неприкладноGetty © Joe Raedle

Украјински председник Владимир Зеленски позвао је бившег америчког председника Доналда Трампа у Украјину како би се лично уверио у размере рата, али је Трамп то одбио.

"Изузетно поштујем председника Зеленског, али мислим да би било неприкладно да идем у Украјину у овом тренутку. Он тренутно послује са Бајденовом администрацијом и не бих желео да стварам сукоб интереса", написао је Трамп у изјави за "Њузмакс".  

Позив Зеленског био је реакција на Трампове тврдње да би могао да реши руско-украјински сукоб за "24 сата". Зеленски је поручио да ће му требати само "24 минута" да докаже Трампу да то није могуће. Он је нагласио да је председник Бајден био у Украјини и да је "разумео неке детаље које можете да разумете само када сте тамо".

"Зато позивам председника Трампа. Ако може да дође овде, требаће ми 24 минута – да, 24 минута, не више. Двадесет четири минута да објасним председнику Трампу да не може да управља овим ратом", рекао је Зеленски.

image