Свет

Саветник Зеленског: Нисмо корумпирани док нам добро не платите

За председника данас нема човека коме би било дозвољено да уради нешто што се не поклапа са принципима председника, тврди његов саветник Андреј Јермак
Саветник Зеленског: Нисмо корумпирани док нам добро не платитеwww.globallookpress.com © Kaniuka Ruslan/Keystone Press Agency

Шеф администрације председника Украјине Андреј Јермак тврди да данас не постоји особа која би рекла да је Владимир Зеленски корумпирани председник.

"Украјина није најкорумпиранија земља", додаје он у интервјуу новинарки Наталији Мосејчук.

Свака земља има јаке институције за спровођење закона и антикорупцијске институције које раде на томе, појашњава Јермак говорећи уопштено, и тврди да што су те институције јаче ефикасније се боре против овог порока.

Говорећи о својој држави, ипак се осмелио да каже да се могу пронаћи чињенице о постојању корупције, и да би била лаж да се каже да их нема, али је око једне ствари остао чврст - данас нема особе, осим ако не ради за новац или туђе интересе, која би рекла да Украјина има корумпираног председника.

"Ви сте га познавали, ја сам га познавао, милиони Украјинаца су га знали као успешног и богатог. Такав је дошао на власт управо зато што није био задовољан начином на који се земља распада", каже Јермак. Зеленски се баш потрудио и унапредио тај начин.

Међутим, Јермак, ушушкан у свом свету, упорно тврди да ни он, а ни главни човек у држави нису корумпирани, бар колико је њему познато.

"Верујте ми", наставља да убеђује, "за председника данас нема човека коме би било дозвољено да уради нешто што се не поклапа са принципима председника".

И у праву је, свако ко му се супротстави биће подвргнут терору, каквом је последњих месеци изложена једина канонска православна црква у Украјини.

Притом, Јермак тврди да нема никакве информације о варницама које прште између украјинског председника и главнокомандујућег Оружаним снагама Украјине Валерија Залужног.

"Имамо јединствен став - да добијемо овај рат. Свакако да свакодневно разговарамо, радимо 24 сата дневно. Морамо бити још паметнији и још креативнији", каже Јермак који се води принципом што мање знаш – боље спаваш.

image