Свет

Оливер Стоун: Америка жели да одузме суверенитет Русији

Русија је постала јача након доласка Владимира Путина на власт почетком 2000-их, што никако не одговара циљевима САД, поручује амерички редитељ
Оливер Стоун: Америка жели да одузме суверенитет Русијиwww.globallookpress.com © David Zorrakino/Keystone Press Agency

Сједињене Државе желе да одузму Русији суверенитет како би заплениле њене ресурсе, изјавио је амерички редитељ Оливер Стоун у интервјуу за портал "МувиВеб".

Према његовим речима, Русија је постала јача након доласка Владимира Путина на власт почетком двехиљдитих, што никако не одговара циљевима САД.

"Русија је била сломљена, народ је умирао. Животни век је био ужасан. Била је радост када ју је Путин поставио на ноге, спасио много људи из сиромаштва. Вратио јој је достојанство, поштовање, од 2000. све до данас", казао је Стоун.

Амерички редитељ је истакао да САД не желе независну Русију, већ желе да је лише њеног суверенитета како би ушли на евроазијски континент, који је веома богат, као и Русија, која има огромну количина природних ресурса.

Стоун је раније снимио документарни филм о председнику Русије на основу дугог разговора са њим.

Он је, заједно са украјинским редитељем Игором Лопатеноком, 2016. године продуцирао филм о догађајима из 2014. године, под називом "Украјина у пламену".

Неколико година касније, двојица редитеља су снимила документарац "Откривајући Украјину" у којем је приказан интервју са руским председником.

Оба филма су приказана на руској телевизији.

image