Свет

"Тотално лудило": Француска огорчена доделом новог пакета помоћи Кијеву

Лидер француске опозиционе партије Патриоте Флоријан Филипо изразио је своје незадовољство због објаве шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен о додели још једног пакета финансијске помоћи Украјини
"Тотално лудило": Француска огорчена доделом новог пакета помоћи Кијеву© Friedemann Vogel - Pool/Getty Images)

Европска унија више не би требало да пружа даљу финансијску помоћ Украјини, с обзиром на очигледан пораз у сукобу, поручио је на друштвеној мрежи Икс француски политичар Флоријан Филипо.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен објавила је да је договорено још једно европско финансирање Украјине у износу од 1,5 милијарди евра.

"Урсула Фон дер Лајен је поносно твитовала да је ЕУ управо исплатила нови месечни чек режиму Зеленског на 1,5 милијарди евра! И тако сваког месеца од јануара. Не могу да верујем! Упркос чињеници да је рат изгубљен, а земља ултра-корумпирана!", написао је Филипо.

Осим тога, политичар је нагласио да се "обезбеђивање тако импресивних износа дешава у време када Украјина приметно губи тло под ногама у актуелном сукобу, а руководство земље пати од корупције".

"Француска ће стога овог месеца још једном платити 300 милиона! Не заборавите да је влада Емануела Макрона управо најавила смањење буџета за болнице у Француској од 600 милиона евра до 2024. године! Какав скандал!", поручио је Филипо.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner