Свет

Званични лекар Беле куће: Когнитивно опадање, Бајдену ће бити све горе

Доктор Рони Џексон поручио је да Америка себи не може да приушти да је Бајден води до краја мандата, а затим још четири године, јер их он, већ сада, излаже великом ризику
Званични лекар Беле куће: Когнитивно опадање, Бајдену ће бити све гореwww.globallookpress.com © CNP/AdMedia

Председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден прошле недеље прославио је 81. рођендан, што је поново покренуло дебату о његовим годинама и опадању когнитивних фукција.

Да постоје ваљани разлози за забринутост каже и бивши лекар Беле куће Рони Џексон, који је на тој функцији био под администрацијама Џорџа Буша, Барака Обаме и Доналда Трампа.

"Пад когнитивних способности код Бајдена се дешава брзо. Водио сам рачуна о здрављу тројице председника, тако да из прве руке знам шта је потребно да бисте били главнокомандујући и шеф државе. То је напоран посао, и психички и физички. Овај човек не може да га обавља. Сваки дан нам то доказује, али ситуација ће бити све гора и гора", навео је Џексон.

Он је поручио да Америка себи "не може да приушти да је овај човек води до краја мандата, а затим још четири године", јер их он, већ сада, "излаже великом ризику".

Он је, такође, раније написао писмо Бајдену у којем га позива да одмах поднесе оставку и одустане од кандидатуре за 2024. или у противном успешно прође когнитивни тест како би доказао да је способан да води Сједињене Америчке Државе.

image