Свет

Украјина: Отрована супруга шефа Главнe обавештајнe управe Министарства одбране Украјине

Буданова је наводно хоспитализована након дужих здравствених проблема узрокованих супстанцама које се не користе у свакодневном животу и војним пословима
Украјина: Отрована супруга шефа Главнe обавештајнe управe Министарства одбране Украјинеwww.globallookpress.com © Jens Büttner

Маријана Буданова, супруга шефа Главнe обавештајна управe Министарства одбране Украјине (ГУР) Кирила Буданова, отрована је, изјавио је неименовани представник ГУР-а за "Кијев индeпендент".

Позивајући се на анонимне војнoобавештајне изворе, украјински портал "Бабел" пренео је раније да је Буданова хоспитализована због тровања тешким металима, а представник ГУР-а потврдио је писање овог портала у коментару за "Кијев индeпендент".

Маријана Буданова наводно је хоспитализована након дужих здравствених проблема.

"Лечење се сада завршава, а потом следе лекарске контроле. Откривене супстанце се ни на који начин не користе у свакодневном животу и војним пословима. Њихово присуство може указивати на намеран покушај тровања", изјавио је неименовани извор портала "Бабел".

Портпарол ХУР-а Андреј Јусов раније је рекао да је Русија у прошлости неколико пута покушавала да ликвидира Кирила Буданова.

image