Свет

Каква корупција? Како је Кијев покушао да подмити холивудског глумца

Дмитриј Пољански поделио је видео у коме се тврди да је руководство Кијева од свих звезда које су се руковале са Зеленским добило око 700.000 долара
Каква корупција? Како је Кијев покушао да подмити холивудског глумца© Jerod Harris/Getty Images

Глумац Дени Трехо одбио је да се утопи у масу холивудских "селебритија" који су парадирали кроз Кијев, руковали се са Зеленским, нудили му Оскаре и љубав до гроба и поткрадали украјински народ – он једноставно није био заинтересован да прима мито.

У видео клипу са логом телевизије Ем-Си-Ен-Би-Си, који је, између осталих, поделио и први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански, наводи се да је Трехов менаџер Рајан Дејвиз у интервјуу за ТМЗ лајв, открио да је режим Зеленског од глумца тражио мито.

Представници канцеларије Зеленског, наводно, били су спремни да Треху исплате 100.000 долара, али под једним условом – у уговору ће писати да му дају 150.000 долара, али ће се они у тај посао "уградити" и у сопствени џеп ставити 50.000.

"По доброј старој украјинској традицији, Трехов агент је требало да готовину преда Јермаковим представницима у Кијеву", указао је Пољански.

Претпоставља се, наводи се у видеу, да је на овај начин екипа из кабинета председника Украјине, добила мито од око 700.000 долара од свих оних звезда које су долазиле да се рукују са Зеленским.

"Корупција у Украјини? Која корупција", написао је Пољански уз мноштво емотикона који се смеју, али и емотиконе који приказују заставе ЕУ, Америке и Британије.

image