Свет

Трамп: Нећу бити диктатор ако се вратим на власт - сaмо првог дана

Бивши председник САД реаговао је на оптужбе демократских кандидата који се плаше да ће се Трамп "разрачунавати" са неистомишљеницима уколико се врати у Белу кућу
Трамп: Нећу бити диктатор ако се вратим на власт - сaмо првог дана© Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да, уколико се врати на власт 2025. године, неће бити диктатор "осим првог дана".

Он је то рекао за "Фокс њуз" одговарајући на питање да ли ће вршити одмазде уколико се врати у Овална собу, преноси "Политико".

Како је појаснио биће диктатор, пре свега по питању затварања границе.
"Осим тога, ја нисам диктатор", рекао је он.

Током кампање демократски кандидати често истичу да ће Трамп ако се врати на власт бити диктатор и да ће се светити неистомишљеницима.

Током интервјуа, Трамп је критиковао специјалног америчког саветника за климу Џона Керија због његових изјава да електране на угаљ морају да се затворе.

"Кина гради једну електрану на угаљ недељно, огромне електране на угаљ, и то раде по аутоматизму. А Џон Кери жели да престанемо да радимо све што можемо. Имамо државу, морамо да активирамо наше фабрике. Ветар неће активирати наше фабрике. Наша земља може поново да буде богата. Џона Керија треба зауставити. Он уништава нашу земљу", рекао је Трамп и додао да Кери свуда путује приватним авионом док, како је рекао, прича о борби против климатских промена.

image