Свет

И рат у Судану на Гуглу популарнији од Украјине: Кијев више никог и не занима

Рат Владимира Зеленског није ушао у топ десет вести које су људи најчешће претраживали на интернету
И рат у Судану на Гуглу популарнији од Украјине: Кијев више никог и не занимаwww.globallookpress.com © President Of Ukraine/Keystone Press Agency

Званично је – Украјина и њен лидер Владимир Зеленски више не занимају западну јавност, показују подаци о најпопуларнијим претрагама на Гуглу за 2023. годину

Оно на шта су упозоравали бројни савезници Кијева се и остварило - постоји "замор" због Украјине, а свет сада има интересантнија питања за размишљање, па тако Украјина није ушла чак ни у топ 10 најпопуларнијих упита на овом интернет претраживачу.

Зеленски упркос свој својој пропаганди није успео да грађане света и даље одржи заинтересованим за свој бесконачни рат, па је очекивано, фокус јавности сада на Блиском истоку. Израелско-палестински сукоб ове године нашао се на првом месту напретраживанијих вести.

Од западног прокси рата у Украјини, корисницима Гугла су занимљивији били нестанак подморнице "Титаник", земљотрес у Турској, па и урагани "Хилари", "Идалија" и "Ли".

У каквој је невољи Зеленски најбоље показује и податак да је свет више занимало шта се дешава на Месецу него на украјинском фронту – па је тако чак и индијска свемирска мисија "Чандрајан 3" била претраживанији појам од Украјине.

На десетом месту вести које су људи најчешће тражили на Гуглу нашао се и рат у Судану. Што је прилично занимљиво с обзиром на то да је украјински фронт у западној јавности представљен као "браник" читавог света од "руске агресије". 

Очигледно да прича коју су својим грађанима продавали западни савезници Зеленског више не пролази. Јер, најпретраживанији појмови на интернету својеврсно су мерило ставова јавног мњења, а са овако слабим интересовањем јавности, јасно је да Зеленски неће још дуго моћи да добија подршку.

Његови војни напори ослањају се на помоћ Запада, а питање је, колико ће Западни лидери бити вољни да дреше кесу и правдају пред својим бирачима слање новца Кијеву, узетог од пореских обвезника које овај сукоб више и не занима.

image