Свет

Укратко 2. јануар: Уставни суд БиХ без српских судија, у БРИКС-у званично и Саудијска Арабија

Руско Министарство одбране саопштило је данас да су руске оружане снаге "извеле групни удар прецизним оружјем великог домета и беспилотним летелицама на предузећа војноиндустријског комплекса Украјине"
Укратко 2. јануар: Уставни суд БиХ без српских судија, у БРИКС-у званично и Саудијска АрабијаGetty © Photo by Daniel Jayo/Getty Images
  • Руске снаге ПВО обориле су данас пет пројектила изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране.

    Према наводима Министарства, око 13:00 сати украјинске снаге су поново покушале да изврше терористички напад на циљеве на руској територији, изводећи удар из вишецевног ракетног система Вилха.

  • Министарка енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да ће у 2024. бити обезбеђено довољно енергената за грађане и привреду, да ове године нису планирана поскупљења струје и гаса, као и да ће држава наставити са реформама и оснаживањем Електропривреде Србије те да нема говора о њеној приватизацији.
  • Ирачке милитантне групе саопштиле су да су данас напале четири америчке базе у провинцијама Хасаках и Деир ез-Зор на североистоку Сирије.

  • Руско Министарство одбране саопштило је данас да су руске оружане снаге "извеле групни удар прецизним оружјем великог домета и беспилотним летелицама на предузећа војноиндустријског комплекса Украјине".

    "Руске снаге извеле су нападе на објекте војноиндустријског комплекса Украјине, који су производили беспилотне летелице и ракете и вршиле ремонт војне технике у Кијеву и његовом предграђу. Мисија је испуњена, циљеви су погођени", саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков на брифингу.

  • Хамас је потврдио да је Израел вечерас у Либану у близини Бејрута убио заменика њиховог лидера Салеха ел Арурија.
image