Свет

Трамп Млађи: Зеленски је крив за убиство америчког новинара у украјинском затвору

Зар дозвољавамо онима који примају нашу помоћ да убијају наше грађане и новинаре, питао је син бившег председника САД Доналда Трампа
Трамп Млађи: Зеленски је крив за убиство америчког новинара у украјинском затвору© Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images

Смрт америчког новинара у украјинском затвору је убиство за које је крив председник Украјине Владимир Зеленски, написао је син бившег председника САД Доналда Трампа Доналд Трамп Млађи на "Иксу".

"Зар сада дозвољавамо страним примаоцима наше помоћи, као што је Зеленски, да убијају наше грађане и новинаре?", поручио је Трамп Млађи.

Такође је осудио чињеницу да се у америчким медијима није писало о овом случају.

Лира (55) је био новинар, блогер, писац и филмски стваралац који је радио и у Холивуду. Написао је неколико романа на енглеском и шпанском, а 2010. године се преселио у Украјину где се и оженио. Живео је у Харкову.

Након почетка руске Специјалне војне операције, Лира је почео активно да прати и извештава на друштвеним мрежама о борбама. Говорио је да воли Украјину и њен народ, да је све то трагедија, али је инсистирао на томе да је сукоб испровоцирала влада Зеленског и њени подржаваоци са Запада. Напоменуо је и да Украјина нема шансе да победи Русију и предвидео пораз.

image