Свет

Кијев: Американци први пут проверили оружје које су нам послали

Представници Украјине и САД извршили су прву заједничку инспекцију наоружања које су обезбедили амерички партнери, наводи се у саопштењу украјинског МО
Кијев: Американци први пут проверили оружје које су нам послали© Tanjug/AP Photo/Libkos

Представници САД, заједно са представницима Оружаних снага Украјине, први пут су извршили инспекцију наоружања које је америчка страна пребацила у Кијев, објавила је прес-служба Министарства одбране Украјине на свом телеграм каналу.

"Представници Украјине и САД извршили су прву заједничку инспекцију наоружања које су обезбедили амерички партнери", наводи се у саопштењу украјинског Министарства одбране, преносе "РИА Новости".

Наводи се да су инспекцију извршили служба унутрашње ревизије Министарства одбране Украјине и представници Оружаних снага Украјине, заједно са представницима одељења за сарадњу у области одбране амбасаде САД. 

Проверени су серијски бројеви, техничко стање и услови складиштења оружја.

На фотографијама које је објавило украјинско Министарство одбране виде се кутије са ознаком "експлозив", гомила торби и три оптичка нишана. Како се наводи у публикацији, оружје је проверено само у једној од војних јединица Оружаних снага Украјине.

Представници америчке Републиканске партије раније су повезали одобрење захтева за 61 милијарду долара за Кијев са спровођењем велике миграционе реформе, али и формулисањем америчке стратегије за Украјину и обезбеђивањем одговорности за додељена средства тој земљи

Амерички званичници кажу да су крајем прошле године остали без средстава за подршку Украјини и да, док Конгрес не одобри нова издвајања, нису у могућности да наставе снабдевање оружјем и муницијом.

image