Свет

Најновија теорија завере у америчкој политици: Алекс Сорош прети убиством Доналда Трампа

Објава Сороша Млађег на Иксу интерпретирана је на начин који најбоље указује на стање политичког живота у САД
Најновија теорија завере у америчкој политици: Алекс Сорош прети убиством Доналда ТрампаGetty © Brandon Bell/Getty Images

На Иксу (некадашњи Твитер) се појавила нова теорија завере у вези са америчким политичким животом, која овога пута налаже да Алекс Сорош, наследник "филантропа" и једног од највећих донатора Демократске странке Џорџа Сороша, наводно позива на убиство Доналда Трампа.

Сорош Млађи је поделио чланак америчког магазина "Атлантик" који говори о разлозима иза релативног смањења инфлације и стопе злочина у САД прошле године, а која за насловну слику има колаж сачињен од фотографије рупе од метка и америчких долара.

"Кризе инфлације и злочина су прошле године махом нестале. Као и водеће теорије о њиховим узроцима", написао је Алекс Сорош на Иксу.

Његову објаву, међутим, Лаура Лумер тумачи у сасвим другачијем кључу. Овај амерички активиста и политички коментатор, иначе позната по теоријама завере, сматра да Сорош Млађи заправо нуди новчану награду за убиство бившег председника Доналда Трампа.

Њена аргументација се, наиме, заснива на томе да је 47 долара на фотографији алузија на 47. председника САД - што би Трамп био у случају да поново буде изабран. Натпис "сребрни сертификат" у комбинацији са рупом од метка представља "сребрни метак", односно једноставно решење за велики и компликован проблем, Лумерова такође сматра да то што су бивши председници Ендру Џексон и Абрахам Линколн били предмети атентата такође указује на наводну Сорошеву намеру.

Иако је хипотеза Лумерове натегнута, чињеница да се о оваквим стварима преко океана жустро расправља, али и то што је њену објаву поделио Трампов сарадник Роџер Стоун, указује на степен узаврелости политичког живота САД.

image