Свет

Наследник Сороша у Кијеву: Загрљаји, договор о приватизацијама и америчком лобирању

Наследник Џорџа Сороша разговарао је са шефом администрације председника Украјине Владимира Зеленског о обнови украјинске инфраструктуре, новим инвестицијама и стању на фронту
Наследник Сороша у Кијеву: Загрљаји, договор о приватизацијама и америчком лобирањуwww.globallookpress.com © Pool /Ukrainian Presidentia

Син Џорџа Сороша, Александар Сорош, допутовао је у Кијев, a како преносе медији, већ се састао са шефом администрације украјинског председника Андрејом Јермаком.

"Много смо говорили о Украјини, обнови наше државе, победи над Русијом, повратку украјинске деце које је отела Русија, и пројекту председника Владимира Зеленског 'Bring Kids Back UA'. Веома сам захвалан свом пријатељу Александру Сорошу на његовој визији и поверењу у Украјину, у наш народ. Такође смо разговарали о заједничком раду на заплени руске имовине и њиховом даљем трансферу у циљу обнове Украјине. То је за нас кључан задатак", написао је Јермак на свом Телеграму.

Како је даље навео, било је речи и о даљем развоју украјинске економије, а у том контексту акценат је стављен на обнову инфраструктуре и реализацију инвестиционих пројеката

"Одржали смо и билатералан састанак са Александром Сорошем. Веома топла посета, продуктиван разговор. Захвалан сам на конструктивној позицији која је у интересу Украјине. Уз нас су важни људи, јер Украјина је светло, а Русија тама", написао је још Јермак.

Ипак, "Украина.ру" преноси да, према писању једног украјинског Телеграм канала "Легитимни" (Легитимный), Јермак је Сорошевом наследнику обећао приватизацију енергетских компанија Украјине, које би тако могле постати део западних корпорација, а Сорош ће заузврат у САД лобирати за Јермака и Зеленског. 

Александар је, подсетимо, ове године на лето и званично заменио свог оца Џорџа Сороша и тако постао вођа финансијског царства вредног око 25 милијарди долара. 

Русија је, иначе, организације Сороша означила као оне које могу нарушити безбедност државе, јер оне представљају претњу за уставни поредак у Руској Федерацији. 

image