Свет

Украјина: Руски ракетни удари на Кијев и Харков

Широм земље на снази је узбуна за ваздушни напад
Украјина: Руски ракетни удари на Кијев и Харков© Tanjug/Kyiv Regional Military Administration via AP

Русија је ракетирала Кијев, Харков и неколико других украјинских градова, саопштили су тамошњи медији, а пренеле "РИА Новости".

"Експлозије у Кијеву", написао је украјински Канал 24 на Телеграму.

Информацију је потом, такође на Телеграму, потврдио и градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко, те позвао грађане да не напуштају склониште.

Шеф војне администрације региона Сергеј Попко саопштио је да су системи противваздушне одбране ангажовани на одбијању руског ракетног напада.

Попко је навео да се као последица напада запалило неколико аутомобила у кијевском округу Свјатошин, западно од центра престонице, пренео је Ројтерс.

Сведоци агенције су рекли да су чули неколико таласа експлозија у Кијеву и око града.

Истовремено, како је на Телеграму написао градоначелник Харкова Игор Терехов, у том граду се догодила серија експлозија.

"Поново гађају Харков, већ је било неколико експлозија", написао је Терехов.

О експлозији у Харкову известиле су и "Новости лајв", док су украјински медији јавили да је било експлозија и у Шостки у Сумској области и Павлограду у Дњепропетровској области.

Широм Украјине на снази је узбуна за ваздушни напад.

Руски напади на енергетску инфраструктуру, одбрамбену индустрију, те војну команду у бившој совјетској републици јесу одговор на украјинско гранатирање цивилних циљева на територији под контролом Руске Федерације.

Украјина је у понедељак, 21. јануара, извела један од крвавијих напада на Доњецку Народну Републику – у гранатирању Кировског округа убијено је 28 људи, док је 30 повређено.

image
VV inauguration
banner