Свет

У Појасу Газе погинуо 21 израелски војник, највише од почетка копнених операција

Инцидент се догодио у централној Гази, близу кибуца Кисуфим на израелској страни границе, у понедељак око 16 часова
У Појасу Газе погинуо 21 израелски војник, највише од почетка копнених операција© Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Израелска војска саопштила је да је 21 њен војник убијен у Гази, што је најсмртоноснији дан за израелске снаге од почетка њихове копнене операције.

Портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Данијел Хагари рекао је да се верује да је граната на ракетни погон погодила тенк у близини две зграде у којима су се налазили.

Он је рекао да су зграде највероватније уништене у експлозији мина које у њих поставиле израелске снаге како би их срушиле, преноси Би-Би-Си. У израелској војсци тврде да се детаљи инцидента још истражују.

Инцидент се догодио у централној Гази, близу кибуца Кисуфим на израелској страни границе, у понедељак око 16 часова, рекао је Хагари.

Он је рекао да су војници, од којих су већина били резервисти, били укључени у операцију која би становницима јужног Израела омогућила да се безбедно врате својим домовима након што је десетине хиљада њих евакуисано након напада Хамаса 7. октобра.

Израелски председник Исак Херцог написао је на Иксу да је за њега било "неподношљиво тешко" када је сазнао о броју мртвих.

У израелској војној кампањи у Гази до сада је погинуло најмање 25.295 људи, углавном жена и деце, према министарству здравља које води Хамас.

image